sobota, 27 kwietnia 2013

Szparagi z parmezanem

I doczekałam się - są szparagi i to zielone:-)
Wczoraj kupiłam aż dwa pęczki w Lidlu.

Uwielbiam zupę szparagową, same szparagi, risotto ze szparagami.

Dzisiaj miałam ochotę na proste gotowane szparagi z oliwa i parmezanem
Mniam mniam...

Składniki:
szparagi gotowane z odrobiną soli i oliwy
łyżeczka oliwy z oliwek
parmezan (tarty lub cieniutkie płateczki)


Szparagi gotujemy  a następnie już na talerzy skraplamy oliwą i posypujemy tartym parmezanem lub kładziemy na nie płatki parmezanu i gotowe!



Pyszne same albo z grzankami na ciepło.

Tym razem zrobiłam jeszcze danie szparagowe dla córeczki - risotto:-)

2 komentarze:

  1. Sam chętnie zjadłbym szparagi niestety jeszcze nie spotkalem

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam obecnie dostępne są już prawie wszędzie :-)
    A sezon na szparagi jest taki krótki, że szkoda go przegapić!

    OdpowiedzUsuń